Alcohol en jongeren

Alcohol in het verkeer

Helaas zijn verkeersongevallen nog steeds doodsoorzaak nummer 1 onder jongeren. Niet opletten. Stoer gedrag. Jongeren weten best hoe ze zich horen te gedragen in het verkeer, maar waarom gaat het dan toch nog vaak mis? Welke rol speelt groepsdruk? En ben je alleen verantwoordelijk voor jezelf of ook voor een ander? 

Theater Traxx

Theater Traxx speelt er een voorstelling over speciaal voor jongeren: Kapot van jou

Roy, Arwin en Mikkie. Drie vrienden. Gewone jongeren. Met gewone toekomstdromen. Ze beslissen graag over hun eigen leven. Een foute beslissing echter kan fataal uitpakken…

Alcohol en hersenen

Screen Shot 2013-06-12 at 15.14.42

Hier een animatie over wat alcohol doet met het puberbrein.
Op alcoholinfo vind je nog veel meer over wat alcohol is, wat het doet en over verslaving aan alcohol.

Alcohol en verslaving

Screen Shot 2013-06-12 at 15.26.43

Omgaan met een verslaafde is te ingewikkeld om alleen mee te blijven zitten. Verslaafd aan Jou wil het taboe op verslaving doorbreken en brengt je in contact met de verhalen van andere partners, familieleden en vrienden van verslaafden.

Alcohol en wetgeving

stap

Het Nederlands instituut voor alcohol beleid publiceert de meest recente wetten en discussies op hun website http://www.stap.nl

nocnsf

Het Nederlands Olympisch Comité Nederlandse Sport Federatie (NOC*NSF)
een samenwerking van KNVB, KNHB, Watersportverbond, KNHS, KNLTB en KNKV ontwikkelde een goede test voor mensen die achter de bar werken bij een sportvereniging.

Alcohol en de nuchtere Fries

Op de website De Nuchtere Fries vind je ook veel informatie over wat het gebruik van alcohol kan veroorzaken. In hun tv-spotje zie je dat je zelfs nee moet leren zeggen tegen je eigen ouders!

Nuchtere fries